Brumos - Oisri Oesters

Oisri oester Ierland

Prachtige schelp met gekleurde strepen, een parelwitte binnenkant met mooie diepe cup. De schelp heeft een gelijkmatige vorm die ontstaat door het ambachtelijke handwerk van de Ierse oesterkwekers. Het zaad voor de hatchery wordt organisch gekweekt in de laag gelegen delen van de Dingle Baai die bij eb droogvallen. Hier komen de voedselrijke rivieren vanuit de meren van het Nationaal Park Killarney uit in de Atlantische Oceaan, op een idyllische locatie aan de Ring of Kerry.

De Oisrí kenmerkt zich door het hoge vleesgehalte en de perfecte balans tussen zacht en zoet. Dit hebben deze oesters te danken aan de baaien waarin ze worden gekweekt, waar het water rijk is aan plankton en mineralen, essentiële voedingsstoffen voor de oester. De constante stroom van de Atlantische Oceaan rond het eiland helpt ook om elke oester in een perfecte druppel- vorm te vormen met een zeer sterke schaal en een glad, parelwit glazuur.

Smaak:
Duidelijke smaak van appel en komkommer met een vleugje gezouten hazelnoot. Zoet en zilt tegelijk. Een zeer prettige smaakbeleving.

Heb je een vraag hierover of wil je een bestelling plaatsen?